Hijaluronski tretman i hijaluronska kiselina

Hijaluronski tretman i hijaluronska kiselina

  by    0   3

 

Hijaluronski tretman i hijaluronska kiselina

 

Hijaluronska kiselina je vrsta mukopolisaharida koji se prirodno nalazi veoma zastupljen u ljudskom telu, ali I kod nekih drugih životinjskih vrsta.

Pa tako hijaluronska kiselina ili hijaluron se kod čoveka  nalazi u velikim količinama u pupčanoj vrpci i koži fetusa, u staklastom telu ljudskog oka, u sinovijalnoj tečnosti odn. zglobovima i u dubokim slojevima kože odraslog čoveka. Kod životinja je srećemo u velikim količinama u petlovoj kresti, koži ajkula I rskavičasvom tkivu kitova.

Hijaluronska kiselina kombinovana sa hondroitin sulfatom ispunjava prostor izmedju ćelija i vezivnog tkiva kože i predstavlja jednu od tri najvažnije komponente dermisa zajedno sa kolagenom I elastinom.  Ima veoma važnu ulogu u održavanju strukture kože, održavanje tkiva kože u zdravom stanju, čuvanje vlažnosti, kao i zaštita od invazije bakterija.

Takodje ima visok kapacitet zadržavanja vode odn hijaluronska kiselina je u stanju da veže vodu više nego bilo koja prirodna supstanca gradeći sa vodom gelove i zbog toga je važna za održavanje vlažnosti očiju, hidratacije kožnog tkiva i za pokretljivost zglobova.

 

Kao jedna od najznačajnijih komponenti ekstracelularnog matriksa  pospešuje proliferaciju ćelija, naročito proliferaciju kolagena

Nivo hijaluronske kiseline u koži opada sa godinama što se manifestuje pogoršanjem strukture kože, velikim gubitkom vlažnosti, opadanjem elasičnosti I tonusa kože, pojavom bora, gubljenjem luminoziteta kože, gubitkom kolagena, gubitkom jedrine…

Kažemo koža počinje da stari.

Image 7Kozmetički preparatii sa hijaluronskom kiselinom se danas najviše koriste u tretiranju kože sa borama, ali i kao prevencija starenja i kao veoma važan faktor hidratacije. Smatra se da hijaluronska kiselina može da zaustavi starenje ili čak da vrati unazad proces starenja…

Kozmetički tretmani uz primenu hijaluronske kiseline predstavljaju visokokvalitetne  neinvazivne tretmane za potpunu regeneraciju kože, a smatra se da hijaluronska kiselina po rezultatima koje pruža predstavlja pravi pogodak u borbi protiv starenja i u tretiranju ostarele kože.

 

 

Image 11Hijaluronski tretman predstavlja kozmetički tretman u kome se koriste dermoaktivni preparati sa visokim sadržajem hijalurona koji omogućavaju regeneraciju elastina i kolagenskog proteina u koži.

Karakteristika dermoaktivnih preparata je da oni prodiru u dublje slojeve kože, za razliku od običnih preparata koji deluju na nivou stratum corneuma.

Svi dermoaktivni preparati nose na sebi vidljivu oznaku “Dermo Active” što ih razlikuje od običnih kozmetičkih preparata

 

 

Postupak:

 1. Dobro očistiti kožu
 2. Uraditi masažu
 3. Uraditi piling, dobro oprati kožu
 4. Naneti hijaluronsku peel-off masku ostaviti da stoji 15 min, skinuti
 5. Naneti hijaluronsku krem masku, ostaviti da stoji 15-20 min, skinuti
 6. Staviti hijaluronsku ili kolagensku ampulu ili serum

 

Hijaluronska peel-off maska može se kombinovati sa hitin peel-off maskom (hondroitin sulfat).

Image 8Dermoactive hijaluronske ampule ili serum  sadrže izuzetno visok procenat prirodne hijaluronske kiseline koji im daje ekstremno regenerativne osobine, mogućnosti poboljšanja teksture kože, gotovo trenutno popunjavanje sitnih I dubokih bora, poboljšanje tonusa kože i deluje kao faktor povećanja elastičnosti kože.

 • Trenutno popunjava bore.
 • Učvršćuje kožu I vraća joj prirodnu teksturu
 • Lako se apsorbuje u potpunosti
 • Omekšava kožu  I čini je nežnijom na dodir.
 • Daje jedrinu koži

 

Image 9

Ovi tretmani se brzo izvode, ne zahtevaju skupe aparature, mogu se izvoditi u svakom kozmetičkom salonu, a rezultati su vidljivi odmah nakon prvog tretmana.

veraDr Vera Zec

 

Direktor Aquatonale Beauty Academy

Predavanje na Internacionalnom kongresu naučne kozmetologije,

Sao Paolo 2013

Predavanje na Global Beauty Forum kongresu, Rim, November 2011

Dva predavanja na Internacionalnom kongresu ozonoterapije, Rio de Janeiro 2011

Dobitnik Internacionalne zlatne plakete za Spa, Wellness I thalassotherapiju, Seoul 2005

Dva udarna predavanja na Internacionalnom kongresu kozmetike, Taiwan 2001

Nosilac CIDESCO atesta

 

+381-65-32 38 002 

 

RELATED POSTS

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.