CIDESCO šta je to?

CIDESCO šta je to?

  by    0   0

CIDESCO šta je to?

 

Kada se pomene reč CIDESCO mnogi kozmetičari naročito mladji gledaju sa čudom i verovatno razmišljaju šta je to i o čemu ovi pričaju. Nažalost mnogi koji se bave kozmetikom ne znaju značaj CIDESCO asocijacije za kozmetiku.

 

CIDESCO predstavlja skraćenicu za medjunarodni komitet za estetiku i kozmetologiju koji kao vrhunsko medjunarodno telo postavlja propise i standarde za sva pitanja iz oblasti estetike i kozmetike u čitavom svetu na svih pet kontinenta.

Image 12

CIDESCO komitet je osnovan 1946 godine i sedište mu se nalazi u Cirihu u Švajcarskoj.

 

CIDESCO Diploma ili diploma sa CIDESCO atestom je najprestižnija kvalifikacija u svetu na polju u oblasti estetike i kozmetologije

CIDESCO sertifikat označava prestižan kozmetički salon.

 

 

Od 1957 godine CIDESCO standardi su prihvaćeni i poštuju se na svih pet kontinenata zemljine kugle

CIDESCO diploma je priznata u EU i čitavom svetu i dokazuje znanje i kvalitet kozmetičara, CIDESCO sertifikat dokazuje članstvo kozmetičara u ovoj asocijaciji i samim tim da taj kozmetičar konstantno prati novine u svetu, CIDESCO sertifikat salona pokazuje visok kvalitet usluga, veliko znanje i dobre preparate u tom salonu.

 

Svaka zemlja u svetu se trudi da postane i ostane članica ove asocijacije i strogo poštuje sve CIDESCO propise i standarde.
Naša zemlja je nekoliko puta bila na pragu da postane CIDESCO članica, jednom kao Jugoslavija, a drugi put 2003. kao Srbija. Te 2003. godine gost Kongresa i sajma kozmetika bio je Djordjo Dionisio predsednik CIDESCO-a Italije. Fasciniran nivoom kozmetike u Srbiji predložio je glavnom komitetu CIDESCO da Srbija bude primljena u članstvo. Nakon toga Srbija je još dve godine bila kandidat za prijem. Medjutim kako odredjena procedura nije ispoštovana prestao joj je status kandidata. Danas bi Srbija morala ponovo da prodje proceduru kandidature

Nije lako postati zemlja članica CIDESCO-a. To znači stalno unapredjenje kozmetike. Ali mislim da je to upravo ono što svi želimo :

NAPREDAK NAŠE KOZMETIKE.

Image 13

veraDr Vera Zec

 

Direktor Aquatonale Beauty Academy

 

Predavanje na Internacionalnom kongresu naučne kozmetologije,

Sao Paolo 2013

Predavanje na Global Beauty Forum kongresu, Rim, November 2011

Dva predavanja na Internacionalnom kongresu ozonoterapije, Rio de Janeiro 2011

Dobitnik zlatne plakete na Internacionalnom Seminaru za Spa, Wellness I thalassotherapiju, Seoul 2005

Dva udarna predavanja na Internacionalnom kongresu kozmetike, Taiwan 2001

Nosilac CIDESCO atesta

 

+381-65-32 38 002

RELATED POSTS

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.